Reteta de Cupcakes

7/29/2014

Ce mai faceti?Si cum rezistati ploilor?
Eu m-am hotarat sa fiu mai activa pe blog si sa incerc sa va aduc mereu ceva nou si,sper,interesant.
Acum doua saptamani m-am hotarat sa incerc o reteta preluata din revista "Delicii la cuptor",nr.1.,dar am mai modificat-o pe parcurs.Revista venea impreuna cu 6 forme colorate din silicon,pentru coacerea brioselor.
 M-am apucat de amestecat,copt si ornat,si,am facut si niste poze,pentru toate etapele.
Sa incepem!
Mentionez ca reteta este pentru 12 briose.

Reteta pentru blat:
-125g unt;
-125g zahar;
-2 oua;
-125g faina cernuta;
-1 lingurita praf de copt;
-2 linguri de lapte;
-3-4 picaturi esenta de vanilie.

1.Batem cele 2 oua.


2.Amestecam untul moale cu zaharul,pana devine pufos.


3.Peste untul amestecat cu zahar turnam oualele batute si adaugam cate o lingura din faina cernuta.


4.Adaugam laptele si esenta de vanilie.


5.Impartim in cantitati cat de egale putem aluatul in formele de hartie sau de silicon.


6.Preincalzim cuptorul la 190 de grade.
7.Bagam briosele in cuptor si le lasam la copt cam 20-25 de minute,pana cresc si se rumenesc.
8.Le lasam la racit.


Reteta pentru glazura:

-75g unt;
-2 linguri de lapte;
-2-3 picaturi de esenta de vanilie;
-225g zahar pudra;
-daca vreti,colorant.



1.Intr-un bol mare sau in robotul de bucatarie,batem untul pana devine moale.
2.Turnam laptele,esenta de vanilie si amestecam cu jumatate din cantitatea de zahar.
3.Amestecam si adaugam restul de zahar pudra.


4.Continuam sa batem pana obtinem o crema moale,pufoasa.Daca aveti colorant,asta e momentul.

Variante de ornare:

1.Luam cateva linguri de glazura si folosim un pistol de ornat sau un con textil de ornat.Nu prea stiu cum sa-i zic,dar stiti la ce ma refer.Apare in poza,cu tot cu capetele.
2.Luam o punga si ii taiem un colt.Taietura trebuie sa fie mica.Bagam cateva linguri de glazura si strangem,ca si in cazul unui device special pentru ornat.
3.Intindem glazura cu cutitul pe briose.

Peste glazura putem adauga:fulgi de ciocolata,bombonele,jeleuri,cocos,fructe etc.

Si rezultatul meu:



My tips&tricks:

Blat:

!Daca vreti sa obtineti briose cu blat de cacao,inlocuiti cateva linguri de faina cu cateva de cacao.
!Timpul de coacere depinde de cuptor.
!Indicat ar fi sa aveti si o tava speciala,dar eu am uitat-o la Bucuresti.
!Daca vi se lipesc briosele de formele de silicon,tapetati formele cu faina.


Glazura:

!"Buttercream is a bitch".Citatul din 2 Broke Girls descrie perfect glazura de unt.Asa ca,odata ce ati decorat o briosa,fugiti cu ea spre frigider.
!Glazura devine moale foarte usor,asa ca e bine sa le tineti la rece.

Spor la amestecat,copt si ornat!
Mai face cineva briose?Vi se par greu de facut?







You Might Also Like

6 comentarii

  1. preferatele fetitei mele, am sa incerc si reteta ta
    http://loving-evelyn.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. ce yummy arata! cea de-a doua in special.

    RăspundețiȘtergere
  3. mmmmyumy:D vreau si eu:D
    te pupacesc!

    http://dopebeautyblog.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arată, chiar mi ai făcut super poftă ;)

    RăspundețiȘtergere

Comentarii