Vacanta la Hajduszoboszlo

7/28/2014

Salutare!Ultima oara cand va scriam,imi faceam bagajele pentru o mica escapada de 4 zile la Hajduszoboszlo,in Ungaria,la aproximativ 60 km de Oradea.Hajduszoboszlo este o statiune balneara,presarata cu multe pensuni cochete si cateva hoteluri foarte mari,2 dintre ele fiind conectate la un ansamblu enorm de piscine,care am inteles ca ar avea cateva hectare.
Eu am stat in hotelul Hunguest Aqua Sol,situat in centrul statiunii si conectat printr-o pasarela de sticla cu ansamblul de piscine numit Aqua Park.Sejurul nostru a inclus cazare,mic dejun,cina si accesul atat la piscinele exterioare,cat si la cele interioare.

Ziua noastra incepea cu micul dejun,organizat ca si bufet suedez,si,sincer,aveai de ce te bucura,multe optiuni,pentru toata lumea:pentru vegetarieni,pentru carnivori,pentru cei mici,pentru iubitorii de dulciuri.
Dupa masa,ne schimbam in costumele de baie,ne puneam halatele si mergeam la piscinele exterioare.Erau doua ansambluri de piscine exterioare:unul situat intre cladiri,format din 3 piscine cu apa minerala la diverse temperaturi,si unele enorme,plasate cuva in camp deschis.

Intre ora 16 si ora 17,era timpul pentru prajituri si ceai sau cafea.Preferata mea era prajitura cu mere,celelalte prajituri fiind cam dulci pentru mine.

Intre ceai si cina,mai trageam o fuga pe la piscine ca sa mai prindem jeturile de apa.Jeturile astea erau minunate,masandu-ti spatele,picioarele,abdomenul.Ele erau fie orizontale,din spatarele bancutelor de mozaic din apa,fie verticale din podeaua bazinului.Bineinteles,toata lumea se inghesuia sa le prinda,ceea ce era cam enervant.
Daca prindeai un jet,fie te urmareau ca sa vada cand pleci sa-ti ia jetul,fie se uitau urat la tine.


De la ora 7,incepea cina,minunata si ea,ce-ti oferea o groaza de optiuni pentru toata lumea.Am facut poze intr-una din seri la ce mi-am ales eu sa mananc.Fiind bufet suedez,puteai incerca toate preparatele sau puteai manca o singura chestie pana mureai.Pe langa meniul foarte variat,am apreciat si faptul ca in fiecare seara schimbau preparatele.
La 22 km de statiunea Hajduszoboszlo se afla Debrecen,un oras destul de mare,unde am fost sa ne plimbam intr-una din zile.Nu ne-am plimbat decat prin centru,pentru ca nu am stat foarte mult,dar am facut cateva poze pentru voi.

Tot de acolo,mi-am luat si cate o chestie.


Cam asa a fost scurta mea vacanta:relaxanta si odihnitoare.M-am bronzat,am facut o groaza de bai,in tot felul de ape,m-au masat tot felul de jeturi de apa,a fost ceva nou pentru mine.

Voi ati fost in Hajduszoboszlo?Ce parere v-ati format?
You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii