Reteta:Melcisori cu ciocolata

10/18/2014

Pentru ca a sosit si mult iubitul weekend,m-am trezit setata inca de dimineata sa fac ceva dulce.Desi nu sunt o mare fana a patiseriei,reteta asta imi place,fiind plina de ciocolata.
Eu o consider a fi o reteta destul de simpla si nu foarte costisitoare,avand in vedere ca mare parte dintre ingrediente le aveti prin bucatarie.Puteau sa-mi iasa mai bine dar cred ca am ales prost aluatul si clar de acum il fac eu,in casa.



Ingrediente:
-o punga cu aluat de placinta,din comert;
-25g unt;
-50g de zahar;
-o ciocolata mai proasta,cu lapte sau neagra;
-zahar pudra pentru decorat;
-optional;scortisoara.

Pasul 1:Lasati foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei,cam o ora.
Pasul 2:Topiti untul si ungeti aluatul cu el.
Pasul 3:Intre timp,lasati cuptorul sa se incalzeasca cam 15 minute,la 200 de grade.
Pasul 4:Topiti ciocolata intr-un ibric si aveti grija sa ne se arda.(Eu am comis-o odata,de-asta va zic.)
Pasul 5:Intindeti ciocolata topita pe tot aluatul,cat mai uniform,si apoi presarati zaharul si scortisoara.
Pasul 6:Rulati aluatul si aveti grija sa se lipeasca bine foile de ciocolata.

Pasul 7:Daca vi se pare ca ultimele foi se tot desprind (cum am patit eu),mai ungeti-le cu putin ulei sau unt.
Pasul 8:Taiati aluatul rulat in bucatele,late cam cat grosimea degetului.

Pasul 9:Asezati-le intr-o tava,pe hartie de copt.
Pasul 10:Lasati tava in cuptor cam 20 de minute,pana cand se rumenesc.
Pasul 11:Lasati melcisorii la racit putin si presarati zahar pudra.

Pofta buna!

Voi ce dulciuri mai faceti?



You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii