Viena prin lentila mea

12/04/2014

Scurta mea absenta s-a datorat unei mici escapade la Viena, cu un scurt popas si in Budapesta. Si pentru ca a trecut ceva timp la ultima mea postare despre un oras sau un loc vizitat, m-am gandit ca este o buna oportunitate sa vad arat cum se prezinta Viena in prag de sarbatori.Este a treia oara cand prind acest oras in perioada sarbatoriilor, dar parca nu l-am vazut niciodata asa agitat si decorat. Strazile freamata de oameni infrigurati si bucurosi, majoritatea fiind turisti, sunt girlande luminoase peste tot iar vitrinele sunt mai colorate si mai pline ca oricand.

In fiecare piateta gasesti o mica piata de Craciun, cu chioscuri de lemn din care poti lua globuri lucrate manual, dulciuri de casa si vin fiert sau punci. Toate sunt minunate, dar nici o piateta nu se compara cu targul de Craciun din fata cladirii primariei.

Piata de Craciun de la primarie este un spectacol in adevaratul sens al cuvantului. Tot targul este organizat in jurul unor copaci enormi, decorati diferit: cu inimioare luminoase, cu briose, fundite sau clopotei. Toate chioscurile sunt decorate si mirosul din aer este o combinatie interesanta intre aroma de turta dulce, vin fiert si ciocolata. De aici poti cumpara dulciuri traditionale facute in casa, decoratiuni pentru brad, tot felul de lumanarele sau chiar blanuri si lucruri tricotate.
Totul arata ca ceva scos dintr-o poveste de iarna!Trebuie totusi sa va spun si partea mai proasta a lucrurilor. Toate lucrurile vandute in pietele de Craciun sunt exagerat de scumpe, preturile fiind mai mari ca in alti ani, iar aglomeratia poate deveni insuportabila, mai ales in targul de la primarie, unde aleile sunt sufocate de grupuri de turisti.
Strada comerciala, Mariahilfer, este plina mereu de oameni iar magazinele abia fac fata numarului mare de cumparatori.


Totusi, atentie daca mergeti in weekend, pentru ca magazinele sunt inchise duminica, iar sambata au program scurt, pana la ora 18. In zona centrala, veti gasi mai mult un fel de fast-fooduri decat restaurante, dar si acolo preturile sunt mai piperate.

Nu vreau sa va mai plictisesc cu detalii neinteresante si va las in compania pozelor.
Daca plecati in Viena in perioada urmatoare si aveti intrebari, pot sa va raspund cu mare placere.

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii