De ce citim bloguri?

4/02/2015

Hello, ladies!

Stiu ca in general postez mai la obiect, despre produse, experiente, lansari, tips&tricks si make-up, si mai putin pareri personale, dar in ultimul timp, o discutie pornita de la un domn care a jignit inutil doua bloggerite de beauty, m-a pus putin pe ganduri.Pana la urma, de ce citim bloguri?
Inainte de a fi blogger, sunt o mare cititoare de bloguri si fac asta de ani de zile, urmarind unele bloguri chiar zilnic si asteptand cu sufletul la gura urmatoarea postare. Eu am inlocuit revistele, care mi se parea ca devenisera cam artificiale, iar articolele cam trase de par, cu bloguri scrise de oameni ca si mine, care incearca diverse si vorbesc despre ele mai detasat si mai natural.

Datorita blogurilor am invatat multe smecherii de beauty, am aflat despre multe produse noi si, de ce sa mint, m-am mai si distrat uneori. Si atunci cand incep sa citesc sau sa urmaresc un blog, nu o fac pentru ca gagica din spate este Barbie, ci pentru ca ceea ce posteaza mi se pare util sau pentru ca nu ma plictisesc citind-o. Un stil deosebit, simplu si ordonat ma va atrage mereu, iar daca observ ca am si ceva in comun cu autoarea, raman fidela si incep sa intru constant pe acel blog.

La inceput, urmaream aproape tot ce aparea nou, dar in timp, am selectat blogurile care rezoneaza cel mai bine cu nevoile si gusturile mele, dar nu m-a influentat cu nimic aspectul celei care scrie, pentru ca nu ma intereseaza si nu vad relevanta, decat in cazul in care autoarea e bruneta, cu parul drept si tenul uscat. Glumesc, dar recunosc ca aspectul ma intereseaza atata timp cat produsele folosite de ea nu mi se potrivesc, in rest, nu ma influenteaza cu nimic.

Recunosc si ca am incetat sa urmaresc bloguri celebre, ale caror autoare au un stil de viata mult mai glam si chic ca al meu, si nu din invidie/ frustrare, ci pentru ca nu am nimic in comun cu ele si pentru ca nu eu sunt publicul tinta. Daca posteaza doar despre produse de lux sau tratamente scumpe, nu am ce sa citesc, pentru nu sunt de mine, si n-as face nimic altceva decat sa visez aiurea la niste lucruri pe care poate mi le-as permite, dar ar fi mult prea extravagante pentru mine.

Eu citesc bloguri care imi prezinta produse normale, destul de accesibile, sau produse pentru make-up artisti, tinute frumos alcatuite pentru un corp normal, nu de model, machiaje interesante, care ma inspira, dar imi place sa citesc si despre nutritie, ceaiuri si retete simple si delicioase. Imi place sa citesc lucruri venite de la fete normale ca si mine, cu nevoi normale, generale, pe care le am si eu. De ce? Pentru ca de la ele imi iau informatiile de care am eu nevoie si pe care chiar le-as putea folosi.

In incheiere, va intreb si pe voi: De ce cititi bloguri?

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii