De ce nu-mi place sa merg la sala

4/09/2015

Hello, ladies!

In ultimele zile, intre niste masuratori de monument, am mai discutat cu o prietena, foarte sportiva din fire si deschisa catre tot ce insemna activitate fizica, despre miscare si sport in general, si m-a lovit o revelatie: nu-mi place sa merg la sala si nu imi e rusine sa o recunosc.

Intotdeauna mi-a placut miscarea si sentimentul placut de oboseala cu un scop pe care ti-l da dupa, din cauza asta am si facut ba dansuri, ba tenis, ba inot, ba volei. Pe langa un anume sport, mi-a placut mereu si inca imi place, sa merg mult pe jos si, in general, sunt foarte activa. Si acum, cu programul meu de-a dreptul idiot si plin de cele mai diversificate activitati, gasesc timp sa ma plimb si chiar sa mai bag stepper, streching, bicicleta sau yoga, cat pot, cand pot.Am incercat de 3 ori pana acum sa ma apuc de sala dar mereu mi-a pierit cheful dupa maxim o luna. Da, obsedatii de fitness o sa arunce cu bolovani virtuali in mine, dar da, urasc sala! Numai ideea de a merge la sala ma ingrozeste si ma aduce la disperare.

De ce? Of, cred ca am lista de motive. In primul rand, de fiecare data, m-am simtit in plus acolo, ca si cum nu as avea ce sa caut in locul ala plin de oameni musculosi si gagici tonifiate la perfectie, cu picioare lungi cat mine. Eu am un corp normal, dar in comparatie cu oamenii aia, aratam ca un cartof mic cu picioare, si n-am chef sa merg intr-un loc in care oamenii ma studiau si se uitau de sus la mine, ca si cand la sala mergi ca sa te expui, nu ca sa ai ce expune.

In al doilea rand, eu ma plictisesc foarte usor si daca nu exista ceva care sa imi distraga atentia, nu o sa fac miscarea aia de 10 ori corect, ca apoi sa mai urmeze inca 5 serii de aceeasi miscare anosta.

Apoi, mai este si ideea ca mi se pare putin claustrofobic sa fac miscare si sa gafai dupa aer intr-o sala plina de praf, unde unii topaie, altii tropaie si altii trantesc greutati, dar recunosc ca asta e un motiv personal si poate idiot.

M-am saturat de oameni care s-au apucat de sala de 2 saptamani, se indeasa cu shakeuri proteice si se apuca sa tina teorii, tot timpul, despre cum noi restul, mergatorii pe jos, jucatorii de fotbal si biciclistii neincoronati, ba chiar si amatorii de Zumba, Tae-Bo si alte activitati, suntem niste lepre inconstiente.

Eu ii admir pe cei care reusesc sa mearga la sala sau sa faca miscare, sub orice forma, si o fac constant, in ritmul lor, de ani de zile, pentru ca activitatea asta ii face sa se simta bine, si cred ca miscarea, practicata oricum si oriunde, dupa propriile puteri si propriul program, este minunata si esentiala.

Voi ce parere aveti? Sala=miscare? Cu ce tipuri de activitati va mentineti?

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii