Reguli personale de beauty

4/15/2015

Hello, ladies!

Pe langa cochetariile si gesturile arhicunoscute si practicate de toata lumea, fiecare fata si femeie are propriile reguli dupa care iti subliniaza si pastreaza frumusetea, iar obiceiurile astea personale se nasca inca din adolescenta.

Cred ca ne adaptam aceste reguli in functie de nevoi, personalitate, ambitii, timp, dar si cred ca suntem influentate si de ce am vazut la mamele noastre sau chiar la prietenele noastre. Eu cred ca desi impartasim multe obiceiuri, multe altele sunt si ciudatenii personale. La mine, cel putin... :))1. Nu ma culc machiata. Ever!
De vreo 13 ani, nu cred ca a trecut o noapte in care eu sa dorm cu machiaj pe fata. Chiar si atunci cand ma culc doar pentru o ora, pe la 6 dimineata, nu uit sa ma demachiez. Si va incurajez si pe voi sa va demachiati mereu si sa faceti un obicei din asta.

2. Inainte de somn, ma dau cu crema hidratanta.
De multi ani, acest pas urmeaza pasul demachierii si am vazut ca daca se intampla, cumva, sa uit de aplicarea cremei, tenul meu nu mai e chiar luminos si uman a doua zi. Sau cine stie, o fi efectul placebo.

3. Nu folosesc spuma de par.
Avand parul cret, multa lume imi sugereaza finut " Ce bine ti-ar sta cu putina spuma in par!", dar No *ucking Way! Am fost dependenta de spuma de par cand eram mai mica si, pe langa faptul ca imi incarca parul enorm, dadea un aspect artificial buclelor.

4. Nu amestec parfumurile.
Daca m-am dat cu un anumit parfum dimineata, iar la pranz vreau sa plec iarasi si ma dau iar cu parfum, prefer sa il folosesc pe acelasi, pentru ca mi s-a intamplat sa le ameste si combinatia rezultata era deranjant de oribila.

5. Nu folosesc gel de dus.
Aici nu sunt asa radicala, folosesc foarte rar gel de dus si asta pentru miros sau ca are nu stiu ce uleiuri si-mi catifeleaza pielea, dar de curatat, doar sapunul face treaba bine. Am citit un studiu publicat de un mare dermatolog in care se preciza faptul ca solutia care transforma sapunurile si gelurile de dus in lichide diminueaza din proprietatile lor.

6. Nu mai cumpar sampoane proaste!
Aceasta e mai mult decat o regula pentru mine, e la rang de obsesie, pentru ca din cauza unui sampon prost, cu rezultate foarte bune pe termen scurt, mi-a cazut enorm de mult par. De atunci sunt foarte atenta atunci cand vine vorba de sampoane.

7. Play it safe!
Nu am stiut cum sa numesc regula asta, dar atunci cand vine vorba de crema de fata, fond de ten, sampon, pasta de dinti si lentile/ ochelari, e mai bine sa nu risc cu nu stiu ce chilipir, ci prefer sa iau ceva cat mai de calitate, cu recenzii bune, chiar daca asta inseamna sa dau un ban in plus.

8. Nu ma pieptan decat daca e si balsamul pe langa
Daca aveti parul cret, stiti ca daca il descurcati cand e uscat, veti ramane cu el in mana. Momentul ideal pentru a imi descalci pletele este atunci cand parul e umed si inundat de balsam.

9. Nu imi tai pielitele
Trebuie sa recunosc ca nu prea am cuticule din nascare, adica ele sunt foarte greu de sesizat, asa ca nu vad nevoia sa imi tai pielitele minuscule, doar asa, ca trebuie.

Voi de la ce reguli nu va abateti?

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii