Vacanta in Halkidiki

8/25/2015

Hello, ladies!

Sambata seara am revenit dupa o vacanta mult asteptata, din Halkidiki. Ultima oara cand am fost in Grecia aveam 6 ani, asa ca imaginea mea era usor in ceata.
 Halkidiki este o peninsula a Greciei, formata din trei limbi de pamant care pleaca in mare. Eu am stat in Hanioti, un orasel superb si pitoresc, situat aproape in capatul primei limbi de pamant, deschis spre marea Egee.

Am rezervat cazarea prin booking.com si pot sa va spun ca nu am fost deloc dezamagita, totul fiind exact ca in prezentarea de pe site. Drumul pana acolo l-am facut cu masina si, desi nu a fost scump, este un drum destul de plictiocos, avand in vedere multitudinea de restrictii de viteza din Bulgaria.


Oraselul Hanioti este ca luat dintr-o vedere greceasca: stradute in panta care te duc la mare, taverne unde te serveste chiar proprietarul, lume multa, magazinase cu diverse, rodii, smochini si maslini. Zilele noastre s-au impartit intre plaja, plimbari si inghetata, dar am plecat si la Salonic o zi iar intr-o alta zi, am facut o croazierea in golful Toroneos si Neo Marmaras.

Plaja din golf m-a impresionat. Era ca plajele din filme: salbatica, neamenajata, apa perfect transparenta si albastra. De vis...
Neo Marmaras, o statiune mai mare de pe a doua limba de pamant, nu mi-a placut prea tare. Parca respira turism de consum, in hoteluri cam de proasta calitate, iar malul marii era cam murdar.

Si pentru ca pasiunea mea este mancarea, pot sa va spun ca m-am delectat cu multe arome interesante de inghetata, cu fructe de mare si diverse salate si supe, toate presarate cu ulei de masline. Din punct de vedere culinar, vacanta a fost un mare succes, dar preturile, in general, sunt maricele, chiar si in supermarket.

Voi ati fost in Grecia? Unde ati vrea sa plecati?

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii