Social media si alte aberatii

9/17/2015

Hello, ladies!

In general, sunt destul de retinuta in ceea ce priveste postarile pe blog si incerc mereu s-o tin cat mai la obiect si cat mai in domeniul make-up, beauty si produse, dar m-am gandit eu asa, zilele astea, ca totusi as putea sa-mi mai exprim si gandurile random, care se zbat prin tartacuta, iar o idee care ma tot obsedeaza in ultimul timp este raportarea noastra la social media ( Facebook, Instagram, Twitter etc.).

Internetul este o chestie minunata, care-mi usureaza considerabil viata, pentru ca totul, de la carti, seriale, inspiratie si documentatie, toate sunt la degetele mele. Datorita internetului, pot acum sa-mi exprim parerea sau sa caut pisici sau sa invat aproape orice, de la birou sau din pat. Totul minunat pana aici, insa mie mi se pare ca are de suferit viata noastra sociala.

Nici nu mai dau exemplul ala rasuflat in care iesi in oras cu un grup si toata lumea e cu telefonul in mana, si probabil vorbesc pe WhatsApp sau ceva. Nu blamez Facebookul, Instagramul, etc., doar cred ca am dus-o noi putin cam departe.

Vad oameni care isi posteaza viata pe pasi pentru toata lumea, ajung sa faca orice doar ca sa poata posta pe Facebookul sau isi cladeasca imaginea aia super, de viitoare media sensation. Pe net, toti suntem frumosi, cu muschi cizelati si abdomene sculptate, freza perfecta si la moda, asezati senzual pe o plaja tropicala sau in cel mai smecher bar, asteptand detasati likeuri si comentarii. Mda, pacat ca daca te uiti dupa perdea, de fapt suntem in pat, cu un tricou murdar de ciocolata, parul nespalat si modificam o poza de o iau dracii.

Social media este un instrument minunat de promovare, pentru un site, pentru un blog, pentru un hobby, pentru un artist, pentru cineva care face ceva, orice, si vrea sa-si expuna munca, dar de aici e mult pana la a deveni o a doua viata. E frumos sa mai vorbesti cu un prieten plecat, sa cunosti oameni pasionati de aceleasi lucruri, sa te inspiri si te pui la curent cu diverse, dar n-ar trebui sa tina locul unei conversatii reale.

Citisem un articol care explica pe scurt de ce generatia mea e nefericita si, in linii mari, pe langa mostenirea lasata de generatiile anterioare, unul dintre motive era tocmai dependenta de tot ceea ce inseamna social media si de imagina falsa pe care o conturam. Tocmai imaginea asta idealizata pe care o vedem la altii ne face sa fim nemultumiti de propria viata, dar si imaginea noastra de vis ne deprima, pentru ca realizam ca nu vom fi niciodata ceea ce pretindem ca suntem.

Stiti ca bine m-am simtit cat am fost in vacanta? Nu aveam un semnal prea bun la net asa ca timp de o saptamana am uitat cat de prost ma imbrac, ce scunda sunt si ce picioare groase am sau ca nu detin un sezlong pe plaja in Bali.

Nu am o concluzie la toata lista asta de aberatii, dar v-as ruga, cu tot dragul, sa incercati sa faceti o mica pauza de social media, sa ignorati lumea virtuala din ce in ce mai mult, si va promit ca, brusc, o sa fiti mai fericite sau macar, mai linistite.

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii