Tutorial: Conturare- Forma fetei #1

10/17/2015Hello, ladies!

Conturarea, sau mai pe romaneste, corectia, a devenit una dintre cele mai mediatizate tehnici de machiaj, datorita celebrei Kim Kardashian, insa tehnica este veche si era folosita de catre make-up artistii din toata lumea inca de la aparitia filmelor. Probabil ca denumirea de " conturare" a dat mai bine si de aici, toata frenezia in legatura cu aceasta tehnica.


Aceasta tehnica se refera la folosirea umbrelor si a luminilor pentru a modela si evidentia trasaturile. Cred ca ati auzit expresia " ovalul fetei" de atatea ori incat vi s-a luat, insa conturarea tocmai asta isi doreste sa faca, sa evidentieze ovalul, obtinand asta prin jocul dintre umbre si lumini.

Tipuri de conturare si produse folosite

Nu stiu cata lume stie, insa conturarea este de doua feluri: uscata si umeda. Cea uscata este mai discreta si se poate folosi si in machiajul mai de zi cu zi, iar cea umeda, ce foloseste Kim Kardashian, este mai radicala si este mai utilizata in sedintele foto. Bineinteles, in functie de cat produs folositi, cea uscata poate deveni mai accentuata, iar cea umeda mai subtila.

Conturarea uscata se realizeaza cu produse uscate, cum ar fi bronzerul, iluminatorul si blushul, toate pudra, iar cea umeda se poate realiza cu fonduri de ten, unul inchis, altul deschis, sau cu iluminator lichid, insa de multe ori, profesionistii folosesc corectoare in nuante diferite sau farduri grase, un fel de farduri mate, foarte dense si cremoase.

Pentru conturarea uscata, produsele se aplica cu o pensula de conturare, ca cea de blush doar ca taiata oblic, sau chiar cu pensula de blush, pentru efecte discrete.
Pentru conturarea umeda eu folosesc, prima data, o pensula plata de fond de ten, iar pentru blending, buretelul acela magic numit beauty blender.

Forma feteiTotusi, pentru a putea aplica aceasta tehnica, trebuie mai intai sa descoperiti care este forma fetei voastre. Desi cati oameni, atatea forme, majoritatea fetelor se inscriu in 6 tipologi mari si late: fata ovala, fata dreptunghiulara, fata rotunda, fata diamant, fata patrata si fata inima.

Trebuie sa fiti foarte atente atunci cand va analizati forma fetei. In fata oglinzii, dupa ce v-ati strans parul, uitati-va cu atentie care sunt trasaturile definitorii.
Analizati forma barbiei. Este ascutita? Maxilarul este definit?
In partea de sus a fetei, observati fruntea. Este lata? Sau foarte ingusta?
Comparati-va trasaturile cu desenele de mai sus, executate stangaci de mine. Daca totusi nu va dati seama, apelati la o prietena sau la mama.

O conturare corecta, care sa va scoata in evidenta frumusetea, trebuie facuta in stransa legatura cu tipul vostru de fata. Desi principiile sunt in mare aceleasi, umbrim si luminam, produsele se aplica diferit pentru forme diferite.


Desi pare simplu, conturarea este o tehnica ce necesita multa atentie. Am impartit acest subiect in mai multe postari pentru ca imi e greu sa acopar toate aspectele intr-o singura postare, iar inceputul, referitor la produsele necesare si depistarea formei fetei, mi se pare extrem de important pentru efectul de la final.

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii