Tutorial: Conturare- Indicatii, forme #2

10/18/2015


Hello, ladies!

Ma bucur ca v-am starnit cu prima partea despre conturare, blogul inregistrand vizualizari record, la care nu ma asteptam. Asa ca astazi m-am intors cu continuarea, o postare despre despre conturarea propriu-zisa si metodele de utilizare a acesteia pentru fiecare tip de fata.

Legenda: - rosu: bronzer/ umbre;
                - albastru; iluminator/ lumina;
                - verde: blush.Reguli:
! Indiferent ce fel de produse alegeti, umede sau uscate, blendingul/ amestecarea este cheia succesului. Tenul trebuie sa arate uniform, sa nu se distinga urmele de produs.
! Nu folositi o conturare pronuntata ziua. Lumina naturala face ca fata sa para incarcata, murdara.
! Aplicarea bronzerului si iluminatorului se va face in functie de forma fetei. Ideea conturarii este ca la final fata sa tinda spre oval.
! Blushul se aplica mereu intre bronzer si iluminare, pierzandu-se in cele doua.
! Nu alegeti culori prea inchise sau prea deschise fata de nuanta voastra naturala.
! In general, la toate tipurile de fata, se aplica bronzer si pe tample, mai mult sau mai putin, in functie de latimea fetei.
! Nici o fata nu se incadreaza perfect in aceste tipologii de forme, insa de fiecare data domina una dintre ele.


Fata patrata:
Pentru a modela chipul, catre forma ovala, bronzerul sau culoarea inchisa se va aplica pe extremitatile mandibulei. Pentru a imblanzi forma patrata, blonzerul se va aplica pe lung, pe linia imaginara pornind dinspre ureche spre coltul gurii. Partile laterale ale fruntii, colturile, se vor acoperi si ele cu bronzer.

Fata rotunda:
Pentru a alungi fata rotunda, bronzerul din obraji se va aplica pe lung, pe linia imaginara ce porneste de la urechi, spre coltul gurii. Pentru a subtia, se aplica bronzer si pe tample si usor pe linia maxilarului.

Fata diamant:
Pentru ca fata sa para mai putin colturoasa si ascutita, se aplica culoare inchisa pe partile laterale ale maxilarului, spre buze, insa usor orizontal, si pe barbie. De pe maxilar, se va duce usor culorarea inchisa si catre tample, insa nu pana pe frunte. Tot pentru a diminua din lungime, se va aplica bronzer si pe frunte sus, pana la linia parului.

Fata inima:
Pentru a diminua din duritatea barbiei ascutite, se va aplica bronzer, iar bronzerul din obraji se va aplica tot cu o usoara tendinta orizontala, pentru a reduce din lungimea fetei.
Se aplica bronzer si pe frunte, pe colturile fruntii, si pe pometi.

Fata dreptunghiulara:
Fata dreptunghiulara se caracterizeaza prin lungime si prin trasaturi puternice, colturoase. Pentru a reduce din lungime, se aplica bronzer, intr- o miscare usor orizontala, pe obraji, de la ureche spre coltul gurii. Se aplica bronzer si pe partile laterale ale mandibulei si pe frunte, pe laterale.

Fata ovala:
Aceasta forma are nevoie de cat mai putina corectie, insa se poate aplica bronzer pe obraji, pentru definire, pe aceeasi linie imaginara dintre urechi si buze, si usor pe tample si conturul fruntii.

Mai jos, am pus si cateva poza, cu o corectie umeda usoara pentru fata patrata:


Si acum, ca sa vedeti diferenta dintre un machiaj, acelasi, cu conturare si fara:


Cum vi se pare?
Ati incercat conturarea pana acum?

Daca aveti si alte intrebari sau mai aveti nevoie de sfaturi, va astept mesajele mai jos sau pe pagina de Facebook.

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii