Tutorial: Baking - cea mai noua tehnica de conturare

11/10/2015

Hello, ladies!

Dupa succesul pe care l-au avut postarile despre tehnica conturarii, m-am gandit ca ati fi interesate si de un tutorial in care sa explic, pe pasi, ultimul trend in materie de conturare, baking.
Poate ati mai citit despre aceasta tehnica pe blogurile din strainatate, pe buzzfeed sau poate pur si simplu ati vazut-o la Kim Kardashian, dar aceasta tehnica nu este chiar noua, ea fiind extrem de cunoscuta si folosita in comunitatile de travestiti.

Ce este " Baking" sau " Face baking"?
Termenul de baking, in limba romana se traduce prin " copt" sau " coacere" si este putin opusul tehnicii traditionale de conturare, deoarece aici se utilizeaza lumina, si nu umbrirea, pentru a sculpta trasaturile fetei.

De ce denumirea de " baking"?
A preluat acest nume datorita faptului ca intreaga tehnica se bazeaza pe lasatul produsului sa " coaca" pe ten. Coptul in acest caz se refera la faptul ca dupa aplicarea anticearcanelor si a pudrei, produsele trebuie lasate 5-10 minute sa stea si sa intre in piele.

Avantaje:
- la final, machiajul arata foarte curat, iar tenul pare foarte luminos.
- fata pare odihnita si fresh.
- efectul este unul destul de delicat si subtil, daca nu exagerati cu produsul.
- totul arata uniform si natural.
- fata de conturarea normala, efectul e mai subtil, mai luminos si mai rezistent.



Produse necesare:
- anticearcan cat mai cremos, mai dens sau un fard gras.
- anticearcan lichid.
- pudra translucida.
- pensula pentru corector.
- beautyblender sau burete de machiaj.
- pensula pufoasa pentru ochi.
- spray fixator de machiaj.

Pasul 1: Aplicati fondul de ten, ca de obicei.


Pasul 2: Aplicati anticearcanul cremos sub ochi, pe pometi, putin pe nas, pe frunte si pe barbie, cu ajutorul pensulei.



Pasul 3: Umeziti beautyblenderul si blenduiti cat mai bine anticearcanul, pierdeti-l usor spre ochi, astfel incat sa acoperiti cearcanele.





Pasul 4: Aplicati un al doilea strat de anticearcan, de data asta pe cel lichid, tot la fel cum l-ati aplicat si pe primul, folosindu-va de pensula.


Pasul 5: Totul cu beautyblenderul umezit, blenduiti si cel de-al doilea strat de anticearcan.


Pasul 6: Luati pensula pufoasa pentru ochi si luati putina pudra translucida. Dupa ce ati scuturat excesul, aplicati pudra peste corector.



Pasul 7: Acum urmeaza partea ciudata. Pulverizati spray fixator peste beautyblender, astfel incat sa fie umed, nu ud. Luati pudra pe beautyblenderul umezit si aplicati-o peste primul strat de pudra.


Pasul 8: Lasati pudra sa se " coaca" pe ten minim 5 minute. Intre timp, beti un ceai, mancati o prajitura. O meritati! Ati muncit din plin.


Pasul 9: Dupa cele 5-10 minute, cu ajutorul pensulei pentru pudra, inlaturati pudra ramasa in exces pe fata. Si Boom! Machiajul e gata!



Sunt tare curioasa ce parere aveti. Cum vi se pare bakingul? Vi se pare mai usor decat conturarea normala? Dar rezultatele?

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii