Girl Power, acum si in viitor

1/08/2016Hello, ladies!

Astazi nu vin cu nimic legat de produse, machiaj sau beauty, dar subiectul are legatura tot cu feminitatea si cu cateva probleme cu care ne batem zilnic. Poate ca discursul clasic feminist e expirat sau atat de trendy incat si-a pierdut sensul, insa problema arde in continuare iar noi ii simtim efectele, chiar si astazi, in epoca smartphoneului.Zilnic suntem bombardati cu imagini si idei ale femeii perfect: in primul rand frumoasa, bine imbracata, figuranta, si abia mai apoi, mama si profesionista, iar tiparele astea nu sunt croite doar pentru tinere, ci si pentru doamnele de orice varsta. Oameni fiind, ne e imposibil sa atingem perfectiunea in toate aspectele vietii, insa aparent, si chestiile astea sunt catalogate diferit.

De cate ori nu ati auzit ca o femeie de succes, poate politician sau guru al afacerilor, sa fie pusa la pamant pentru imaginea ei? Ce conteaza ca vorbeste bine, o duce capul si are vreo 3 scoli, daca sacoul ala sta pe ea ca pe gard?! Sau ca de o femeie frumoasa sa se spuna, eh, si ce, ca e proasta?! De ce, ca in cazul barbatilor, fiecare nu poate fi apreciata pentru atuurile ei? De ce ea, oricine e ea, trebuie sa le aiba pe toate? Oricum, cum ar putea?

Valoarea ei vine din calitati, si nu din minusuri, si nici din nu stiu ce asteptari idealizate pe care le are lumea. Hainele, indiferent cum sunt ele, iti pun o stanta. Casual? Of, esti un dezastru. Sexy? Oh my god, aia sigur e proasta, daca nu, cel putin neserioasa. Elegant? Asta-i d-aia cu figuri. Suna cunoscut?
Si nu, nu dau vina pe barbati. Chiar si alte femei au preconceptiile astea scarboase, de care trebuie scapat.

Nu sunt nici adepta " Hai sa nu judecam pe nimeni ever, ca noi suntem d-aia cu conceptii furate de pe net." Nu, clar nu, asta duce la tampeala. Dar cel putin la inceput, hai sa oferim tuturor prezumtia de nevinovatie si asta e valabil pentru toti oamenii pe care-i cunoastem.

Dupa cam mult timp, am observat ca un profesor de-al meu trata diferit baietii fata de fete. Pe baieti ii trata cu mai mult respect si cumva mai de la egal la egal. Noua, fetelor, ne vorbea mai de sus, mai dur si pe un ton cam lipsit de asteptari. Misto, nu? Ei vor fi egalii lui, noi angajatele. Da, secolul lui peste prajit, sanse egale, vrajeala...
Nu bag bullshit si nu voi spune ca vai, femeile au viata mai grea, nu. Dar corect e ca atunci cand pornim din loc, sa fie linia de " Start" in acelasi loc pentru toti. Vedem dupa cum ne bate viata.

Am avut norocul si am norocul de a avea in prejma barbati puternici, siguri pe ei, care n-au facut diferente si cu care m-am luptat de la egal la egal, in principal tata. Fara sa exagereze, m-a incurajat in tot ce am facut prin cea mai simpla tactica. Nu mi-a spus ca n-o sa pot si nu mi-a trasat traiectoria. M-a lasat sa dau cu capul, sa ma izbesc de bune si de rele si sa o iau de la capat.

Nu va mai tin mult, dar cred ca in 2016 ar trebui sa va vad mai mult pe voi, femeile puternice, cu opinii si idei: femei de cariera, mame si antreprenoare. As vrea, daca voi avea candva o fata, sa o vad in fusta dandu-i un sut in fund aluia care a tras-o de par.
Nu trebuie sa uitam de latura noastra feminina, dar nici de faptul ca putem face orice vrem, visam sau putem.


You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii