5 Mituri in make-up: In or out?

10/11/2016
De cand sunt make-up artist, am auzit de multe ori intrebari sau pareri legate de trenduri in machiaj. Am fost intrebata atat de cliente, cat si de prietene, daca anumite tipuri de produse sau metode de aplicare au devenit demodate sau chiar daca de la populare, au trecut in sfera kitschului. Nu stiu daca mi le mai amintesc pe toate, dar cateva mi-au ramas clar in minte si m-am gandit ca ar fi util sa clarificam cateva mituri.
Sharp edge in machiajul ochilor: In or out?

Prin " sharp edge", ma refer la linia aceea dreapta care se poate forma prin stergerea machiajului de la coltul exterior al ochiului. Despre aceasta taietura am auzit multe pareri, chiar si de la make-up artisti. Unii spun ca nu se mai poarta, fiind prea dura, altii spun ca arata curat si grafic. Eu cred ca se poarta ambele variante, fie ca preferati sa stergeti drept, sau ca va place sa face ca fardul sa se piarda. Cred ca utilizarea liniei drepte depinde mult de tipul machiaului, daca e mai puternic, sau daca e natural, atunci fiind de preferat un blending mai subtil.Glossul de buze: In or out?

Daca mai tineti minte, in anii 2000, glossul era un must have, indiferent de nuanta, textura sau metoda de aplicare. Tot atunci, se purtau mai ales glossurile cu finish metalic sau foarte stralucitor, si cred ca de aceea multi le considera astazi demodate sau chiar kitschoase. Eu cred ca glossul n-a plecat niciodata, doar s-a transformat, in zilele noastre, glossurile avand un aspect mai nud si mai natural.Glitterul: In or out?

Iarasi, anii '90- 2000, au dat un nume prost unui produs. Tot atunci, glitterul era in mare voga, fiind folosit fie in machiajul pleoapelor sau chiar si pe corp. Defapt, cam peste tot. Trebuie sa recunosc ca in cazul folosirii glitterului, se poate da usor in kitsch si prost gust, insa daca e folosit responsabil si cu masura, poate ajuta la realizarea unor machiaje spectaculoase si interesante.Rujul roz: In or out?

Recunosc ca si eu am avut prejudecati legate de rujul roz, in mare parte din cauza faptului ca intr-o perioada vedeam peste tot domnisoare cu machiaj full face la 8 dimineata si ruj roz aprins. Intre timp, mi-am mai schimbat parerile. Daca machiajul e soft, un roz aprins poate da chiar bine. Pe langa asta, nu exista o singura nuanta de roz, ci multe altele, de toate felurile, si nu e greu sa gasesti una care sa ti se potriveasca.Contouringul: In or out?

Contouringul, sau pe romaneste, corectia, exista de cand s-a inventat machiajul, doar ca pana acum cativa ani era un secret mai mult de studiou. De cand cu Kim K, contouringul e peste tot. Recent, am citit un articol care spunea sus si tare ca gata, s-a terminat cu trendul asta. Nu cred asta si cred ca e un obicei hotarat sa ramana. Nu cred e ok sa iti faci o conturare pronuntata zilnic, pentru ca nu arata bine in lumina zilei, fiind prea dramatic, dar o usoara definire a trasaturilor cu putin bronzer cred ca e chiar placuta.

Daca am uitat ceva, astept sa imi spuneti in comentarii, insa deocamdata, doar de aceste 5 mituri m-am izbit mai des. Cred ca atunci cand vine vorba de make-up, nimic nu se demodeaza, ci doar se transforma sau se schimba metodele de aplicare sau nuantele de pe piata.

Ce parere aveti? Credeti ca aceste trenduri au murit?

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii