5 Motive: De ce e util sa bei apa

10/13/2016

Apa este in toate si in toate este apa. Stiu ca suna usor a cliseu, dar si corpul uman este 65% apa, aflata in tesuturi, oase, celule adipoase si sange. Totul functioneaza datorita apei si fara ea, viata nu ar fi posibila. Si atunci, noi de ce nu prea mai bem apa? Pai, cafeaua ne da energie, sucul are gust bun si tot asa, dar a venit momentul sa nu mai neglijam apa si importanta ei.Si tocmai pentru ca apa este atat de utila pentru corpul, pielea si mintea noastra, m-am apucat si eu mai serios si ordonat de consumat apa. Pana mai anul trecut, consumam 2 litri in fiecare zi si totul era minunat, dar prin toamna, odata cu jobul, am cazut in pacat. Si efectele s-au vazut...pe piele, pe par, pe rinichi. Dar e timpul sa o iau de la capat.

1. Apa scapa corpul de toxine.

Procesul de detoxifiere este propriu corpului si se desfasoara, mare parte, datorita apei. Ea trece prin corp si scoate substantele inutile, in exces sau daunatoare corpului. Automat, facand curat in organism, organele pot functiona la capacitate maxima, pielea este mai curata si mai sanatoasa. E un fel de avantaj doi in unu.

2. Incetineste procesul de imbatranire.

Da, nimic, dar chiar nimic, nu poate opri degradarea celulelor si, automat, imbatranirea. Si procesul asta vine cu riduri si alte chestii minunate. Datorita faptului ca apa hidrateaza si scoate toxinele, reduce aspectul ridurilor si al celulitei. Celulele preiau apa si raman hidratate, fortand ridurile fine sa ia o pauza. Sa nu mai amintim si de faptul ca datorita apei organele raman functionale mai mult timp.

3. Ne mentine parul lucios si hidratat.

Cu riscul de a ma repeta, apa hidrateaza celulele iar parul nu face exceptie. Si aici pot jura ca am observat diferente. Parul meu este mai uscat de la natura, dar atunci cand beau destula apa, diferentele incep sa se vada. Devine putin mai elastic, putin mai lucios, cu un aspect general mai bun. Nu ma astept la minuni, dar diferentele sunt sesizabile.

4. Face unghiile mai rezistente si mai sanatoase.

Desi cu unghiile n-am avut niciodata probleme, am inteles de la mama ca atunci cand ele devin casante sau incep sa se exfolieze, e un semn clar ca nu bei destula apa. Si stiu sigur ca multe doamne si domnisoare se confrunta cu aceste probleme.

5. Ne ajuta atunci cand vrem sa slabim

Atunci cand ajungi la un nutritionist, cam prima intrebare pe care ti-o va pune este " Dar apa beti?". Suna stupid, suna fundamental, dar apa chiar joaca un rol important in mentinerea greutatii. Pe langa faptul ca datorita ei organele vor functiona corect, chiar si digestia e ajutata de apa, toxinele si substantele inutile se pot aduna si pot duce la ingrasare. Si pe langa asta, mai este si faptul ca de multe ori cand credem ca ne e foame, defapt ne e sete.

Cred ca am reusit sa mentionez toate avantajele majore ale consumului de apa, dar daca am neglijat ceva, astept sa imi reamintiti in comentarii. Oricum, cred ca am prezentat cateva aspecte pozitive care sa ne faca sa alergam dupa un pahar. Totusi, ramane intrebarea legata de cantitatea de apa necesara corpului. Gasiti aici un calculator care va aproxima cantitatea necesara de apa in functie de greutate.

Voi consumati destula apa? Cum reusiti?

You Might Also Like

0 comentarii

Comentarii